Monthly Archives: September 2012

Απεργία 26/9

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314
Web site: http://www.diypepth.gr
e-mails :eypymt@gmail.gr ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 21-09-2012
eypepth@diypepth.gr

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Συνάδελφοι,
Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του Μνημονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόμενους και την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη Χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Αυτή τι φορά ας πούμε: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ!
έως εδώ, δεν πάει άλλο!
όλοι μαζί
να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα,
τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς

Γιατί ο τόπος μας βουλιάζει και μαζί μ’ αυτόν κι οι ζωές μας.
Γιατί πρέπει να θυμηθούμε ξανά πώς κερδίζονται οι αγώνες: συμμετέχοντας!
Γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας, τα παιδιά μας και το μέλλον τους, την πατρίδα μας και τη ακεραιότητα της!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:
Όχι στις αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης !

• Στην Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση της ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 π.μ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Επιστολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314
Web site: http://www.diypepth.gr
e-mails :eypymt@gmail.gr ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 21-09-2012
diypepth@diypepth.gr ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11
Προς:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοιν.: -Δ/ΝΤΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
– ΜΕΛΗ ΜΑΣ
Κοι Διευθυντές, Κα Διευθύντρια

Η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας και Θράκης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επικοινωνεί μαζί σας για να ευχηθεί καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε όλοι οι συντελεστές της διοίκησης της εκπαίδευσης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, στην οποία, περισσότερο από ποτέ, έχει ιδιαίτερη σημασία η διοίκηση να ασκείται με όρους νομιμότητας, διαφάνειας, λογοδοσίας, ισότητας και ισονομίας.
Επίσης επικοινωνεί μαζί σας διότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρατηρήθηκαν φαινόμενα που και κατά το παρελθόν ταλαιπώρησαν την διοίκηση, όπως: α) η παραχώρηση από τους Δ/ντές Εκπ/σης στους Προϊστάμενους Εκπαιδευτικών Θεμάτων αρμοδιοτήτων που, σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο, ανήκουν στους Προϊσταμένους Διοικητικών Θεμάτων, β) η κατανομή αντικειμένων στους υπαλλήλους των Δ/νσεων χωρίς έστω να ζητηθεί η γνώμη του άμεσου Προϊσταμένου τους των Διοικητικών Θεμάτων, γ) η κατά προτεραιότητα ανάθεση αρμοδιοτήτων σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς – πολλές φορές με προκλητικό τρόπο έναντι των μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, δ) η ύπαρξη εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις χωρίς νόμιμη απόσπαση από το Υπουργείο. Κοντά σε αυτά πρέπει να επισημάνουμε και φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά πάγιο τρόπο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως αποκλεισμός των διοικητικών από επιτροπές εξετάσεων, από σεμινάρια επιμορφώσεων, ευνοϊκή μεταχείριση εκπαιδευτικών σε ωράρια και άδειες.
Ευελπιστώντας για τις δικές σας ενέργειες, σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας θα λάβει κάθε μέριμνα για να διαφυλάξει την ομαλή και σύννομη λειτουργία των Υπηρεσιών μας, αλλά και τη θέση και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας σ’ αυτές.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συλλαλητήριο ΔΕΘ

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314
Web site: http://www.diypepth.gr ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 05-09-2012

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2012, στις 18:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα Μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις και τώρα και προηγούμενα αποτελούν εξαπάτηση των πολιτών.
Μετά τις δρακόντειες περικοπές του εισοδήματος μας είτε μέσω της μείωσης του μισθού μας είτε μέσω της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων, θα ακολουθήσει ο εργασιακός Μεσαίωνας με αύξηση των ωρών και των ημερών εργασίας.
Τα Δώρα των Εορτών που τα κατάντησαν φιλοδωρήματα, θα τα κόψουν τελείως.
Οι συντάξεις μας θα είναι συντάξεις πείνας ειδικά μετά την εφαρμογή του Νόμου από το 2018 και το εφάπαξ μας θα βαίνει συνεχώς μειούμενο μέχρι την κατάργηση του.
Την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά μας Ταμεία υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημία από το πρόσφατο κούρεμα των ομολόγων τους 12 δις ευρώ.

Η εφεδρεία, η αναλογία 1 προς 10 στις προσλήψεις, το πάγωμα των μετατάξεων, η συνεχιζόμενη ρουσφετολογική πρακτική των αποσπάσεων εκπαιδευτικών προκαλεί ασφυκτικές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες μας.
Η συνεχιζόμενη επιβάρυνση των υπηρεσιών μας με νέα αντικείμενα, όπως αυτό της οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπ/σης και χαμηλό εισόδημα που ήταν στην αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ., η διεκπεραίωση των εκατοντάδων συνταξιοδοτήσεων στο μισό χρονικό διάστημα από ότι στα προηγούμενα χρόνια κ.ά. καθιστούν πολλές φορές την δουλειά μας δουλεία.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας που όλοι βιώνουμε στις οικογένειες μας, όπως η ανεργία, η κατάρρευση των δομών της υγείας και κυρίως της φαρμακευτικής δαπάνης, η ανασφάλεια, η έκρηξη της εγκληματικότητας και η υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας η οποία εξαιτίας της έλλειψης πόρων θα λάβει τραγική μορφή τους επόμενους μήνες,

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να απαντήσουμε, να διαμαρτυρηθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές όλων των εργαζομένων, για να σταματήσει επιτέλους η επίθεση στις ζωές και την αξιοπρέπεια μας !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ