Monthly Archives: June 2013

ΔΙεξαγωγή Ημερίδας

Η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης
&
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

σας προσκαλούν στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν,
με θέματα:

Συνταξιοδοτικά & Ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων,
Ελεγκτικοί Μηχανισμοί Καταπολέμησης της Διαφθοράς &
Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων

Ομιλητές θα είναι οι:

ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΡΙΑ-ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ                                            

Δικηγόρος – Εργατολόγος,  Νομικός Σύμβουλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ

Οικονομικός Επιθεωρητής,  Εκπαιδευτής του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Η Ημερίδα θα   πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/6/2013   στο Π.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1,Θεσσαλονίκη) και ώρα 17.00 μ.μ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΤ

Κατασκηνώσεις ΥΠΑΙΘΠΑ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ_ΑΙΤΗΣΗ

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314 web site: http://www.symtyp.gr – e-mails :eypymt@gmail.gr & diypepth@diypepth.gr

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 19/06/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, μετά από έγκριση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, από φέτος, εκτός από τους συναδέλφους της Κεντρικής Υπηρεσίας, θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα Αττικής και οι συνάδελφοι από άλλους συλλόγους της δύναμης της ΠΟΣΥΠ.
Η Ένωση μας από τις 15-04-2013 με το αρ. πρωτ.12 έγγραφο της προς την πολιτική ηγεσία είχε αιτηθεί την παραχώρηση στα μέλη της Ένωσης μας των:

Α) Μαθητικών Κατασκηνώσεων Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής
Ή Β) Κατασκηνώσεων (υπαλλήλων) Υπουργείου Παιδείας στον Άγιο Ανδρέα, Δήμου Νέας Μάκρης (με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διατίθενται στο προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας ).

Η πρώτη επιλογή μας, εξαιτίας τόσο της οικονομικής δυσπραγίας του Υπουργείου αλλά και νομικών θεμάτων που προέκυψαν, για φέτος μάλλον δεν θα ευοδωθεί.
Η δεύτερη επιλογή, η οποία εγκρίθηκε, χωρίς να αποτελεί την καλύτερη λύση για εμάς λόγω του κόστους μετακίνησης μας στην Αθήνα, μπορεί να ανακουφίσει οικονομικά κάποιους συναδέλφους και τις οικογένειές τους που θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις.

Το θέρετρο του Αγ. Ανδρέα αποτελείται από 170 ανεξάρτητους κλιματιζόμενους οικίσκους, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε συναδέλφους της Ένωσης μας, δυναμικότητας 4 κλινών, με ψυγείο και WC, όπου θα φιλοξενηθούν οι συνάδελφοι μας και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Η διάρκεια της παραμονής ορίζεται σε 7-15 ημέρες.
Η κατασκήνωση βρίσκεται στην παραλία Ζούμπερι, Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην αμμώδη φυσική παραλία εντός πευκοδάσους υψηλού κάλλους. Οι εγκαταστάσεις είναι περιφραγμένες και διαθέτουν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρους με στέγαστρα και πάγκους για τη χρήση μικρών εστιών για την παρασκευή φαγητού, καθότι τα οικήματα δεν διαθέτουν κουζίνα και απαγορεύεται αυστηρώς η παρασκευή φαγητού με τη χρήση υγραερίου (γκαζάκια και φιάλες).
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κατοικίδια απαγορεύονται αυστηρά.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής καταβάλλονται προσπάθειες από την ΠΟΣΥΠ, που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και της οργάνωσης αυτής της φιλοξενίας να λάβουν χώρα δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, περιβαλλοντικές, θεατρικές, αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.
Τέλος σας εφιστούμε την προσοχή ότι την ευθύνη του κάθε οικίσκου την έχει ο συνάδελφος που τον χρεώνεται, ο οποίος θα διαμένει εκεί με τους οικείους του.

Με βάση τα παραπάνω, εφόσον επιθυμείτε να κάνετε χρήση της δυνατότητας φιλοξενίας στην κατασκήνωση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη συνημμένη αίτηση, στην οποία πρέπει να δηλώσετε:
1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει
2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειας σας

Οι συνάδελφοι μας, που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε κάποια από τις κατασκηνωτικές περιόδους, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση προς την Ένωση μας, μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ στο fax: 2310 474 328

– Φωτιάδη Σάββα – τηλ. 6977 051012 / 2310 474867
– Κομψοπούλου Γεωργία – τηλ. 6948 227622 / 2310 474 864
– Ντάρμα Σταματία – τηλ. 6948 056009 / 2310 474 824
Για κάθε πρόσθετη σχετική ενημέρωση, παρακαλείσθε να απευθύνεστε στο Αρχηγείο της Κατασκήνωσης στο τηλέφωνο 22940 96520 (κα. Λούτα).

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των οικίσκων που μας έχουν παραχωρηθεί, θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη της ένωσης που είναι πολύτεκνοι και σε αυτούς που έχουν παιδιά. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διενεργηθεί κλήρωση ενώ θα φροντίσουμε για τη φιλοξενία των λοιπών συναδέλφων σε άλλη κατασκηνωτική περίοδο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ

Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314
Web site: http://www.symtyp.gr
e-mails :eypymt@gmail.gr ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 12-06-2013
diypepth@diypepth.gr
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας στη Μακεδονία & Θράκη καταγγέλλει και καταδικάζει:

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης όπως αυτή εκφράζεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και μάλιστα εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης που μιλάει για αδιαφάνεια, διαφθορά και σπατάλες στην ΕΡΤ στοχοποιώντας τους εργαζόμενους αλλά ξεχνάει να πει και να απολογηθεί για τις κομματικές διοικήσεις που διόριζαν όλα αυτά τα χρόνια και έχουν την κύρια ευθύνη για όλα τα παραπάνω.

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης που μιλάει για κόστος λειτουργίας και τηλεθέαση της ΕΡΤ ενοχοποιώντας το δημόσιο φορέα αλλά ξεχνάει να πει και να αναγνωρίσει την ποιοτική σύνθεση των προγραμμάτων της, την εθνική αναγκαιότατα ύπαρξης της για τις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, αλλά και για την παρουσία της και την στήριξη του απόδημου ελληνισμού.

Με προϋπόθεση την ακηδεμόνευτη λειτουργία της, θεωρούμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πυλώνα της δημοκρατίας και του πλουραρισμού, ως μόνο αντίπαλο δέος στον έλεγχο της πληροφόρησης από τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, κατανοώντας την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών στο Δημόσιο αξιώνουμε την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον δημόσιο έλεγχο των υποδομών, την ορθολογική διαχείριση του προσωπικού και την εφαρμογή σύγχρονων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης των δομών.

Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι αποσπασματικές καταργήσεις δημοσίων φορέων, οι ανθρωποθυσίες με κυνικό τρόπο, οι αδιαφανείς και ύποπτες διαδρομές συμβάσεων και εκχωρήσεων, η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους και η ανερυθρίαστη συκοφάντηση τους, δημιουργεί μαζί με την φτωχοποίηση της κοινωνίας, τα χαράτσια, τους δυσβάσταχτους φόρους αλλά και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, το εκρηκτικό μείγμα που θα δώσει το success story της απαλλαγής του λαού και της χώρας μας από αυτή τη κυβέρνηση και την πολιτική της.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ