Monthly Archives: June 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΥΠ- ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776
email: posyp@minedu.gov.gr
Μαρούσι,  23 – 06 – 2015 

                                                                   Προς: Τα μέλη μας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΟΣΥΠ

Μετά από σειρά επαφών και εν όψει της προκηρυχθείσας 48ωρης κινητοποίησής μας στις 25 & 26 Ιουνίου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε σήμερα τελικές συναντήσεις με τον Δ/ντη του Γραφείου Υπουργού κ. Ζέρβα και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουράκη προκειμένου να λάβει τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας, όπως αυτό έχει κοινοποιηθεί.

Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι η πραγματοποίηση του πρώτου κύματος μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2015. Για τις υπόλοιπες εκκρεμείς μετατάξεις θα ακολουθήσει συνάντηση στο τέλος Ιουλίου ώστε να οριστικοποιηθεί και η διευθέτηση αυτών.

Για το ζήτημα των αποσπάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Υπ. Παιδείας όπως αυτό διατυπώθηκε στο άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου, δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα απαλειφθεί κάθε αναφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους, το καθεστώς των οποίων θα συνεχίσει να ρυθμίζεται, όπως και σήμερα, από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Σε σχέση με το ζήτημα των οργανισμών, η πολιτική ηγεσία για τις περιφερειακές υπηρεσίες εξέφρασε τη βούλησή της, το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε συγκρότηση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του, για δε τον οργανισμό του Υπ. Παιδείας επαναδιατυπώσαμε την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας για αυτόνομο οργανισμό.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις, το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ συνεδρίασε εκτάκτως. Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα στη βάση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας και εν αναμονή της υλοποίησής τους, αποφάσισε τη προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών μας.

Η εξέλιξη αυτή δεν αίρει την αυτονόητη θέση ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να εργάζονται αυστηρά εντός της πενθήμερης απασχόλησής τους και του 8ώρου τους .

Η Ομοσπονδία παραμένει σε ετοιμότητα για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τη τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας και θα καθορίζει τη στάση της ανάλογα με την πρόοδό τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Υποστελέχωση Περιφερειακών Υπηρεσιών και προβλήματα Διοικητικών Υπαλλήλων σε αυτές

EΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622  –  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Web site: http://www.symtyp.gr                                                         Θεσ/νίκη, 15-06-2015
e-mail : eypymt@gmail.com                                                              Αρ. Πρωτ. 18

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(ΣΥΠΥΥΠ) ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,
Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26Web site: http://www.sypyp.gre-mail: sypyyp@gmail.com

 

Αθήνα,  15-06-2015
Αρ. Πρωτ. 30

Προς:

–  Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας   κ. Α. Κουράκη

Κοιν.:

–  Υπουργό ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Α. Μπαλτά-  Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  κ. Δ. Χασάπη
–  Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  κ. Χ. Πιλάλη
–  Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης
–  Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας
–  ΠΟΣΥΠ
–  Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση Περιφερειακών Υπηρεσιών και προβλήματα Διοικητικών Υπαλλήλων σε αυτές

Κύριε Αν. Υπουργέ,

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να αυτοακυρώνεστε, με το θεαματικό τρόπο που το πράξατε την Παρασκευή 12-06-2015.

Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση δικαίωμά σας να φορτώνετε τις υπαναχωρήσεις σας στα συνήθη υποζύγια, δηλαδή στους διοικητικούς υπαλλήλους των περιφερειακών υπηρεσιών.

Από πολύ νωρίς, ήδη από την πρώτη μας συνάντηση μαζί σας στις 23 Απριλίου 2015, σας είχαμε προειδοποιήσει πως η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας σε μόνιμο προσωπικό, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που συνεπάγεται, θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Την ίδια προειδοποίηση επανέλαβε κατ’ επανάληψη η Ομοσπονδία μας, τόσο με έγγραφό της  όσο και με δια ζώσης συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία.

Συνεπώς, δεν μπορείτε να ισχυριστείτε άγνοια του προβλήματος.

Αντίθετα, παρότι γνωρίζατε, αντί να ανταποκριθείτε σε αυτά που είχατε χαρακτηρίσει «εύλογα» αιτήματά μας, επιλέξατε να διαμορφώσετε ένα χρονοδιάγραμμα επιλογής Διευθυντών σχολείων πέρα από κάθε λογική και τελείως εκτός πραγματικότητας. Αρκεί να σημειωθεί ότι για τις 26 Ιουνίου αυτό το εντελώς ανεδαφικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει: α) εκδίκαση των ενστάσεων από τα διευρυμένα ΠΥΣΔΕ β) σύνταξη τελικών πινάκων ανά σχολική μονάδα γ) πρόταση τοποθετήσεων και δ) έκδοση αποφάσεων τοποθέτησης Διευθυντών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνον άνθρωπος που δεν έχει περάσει ποτέ από Διεύθυνση Δ.Ε. και από Περιφερειακή Διεύθυνση, ούτε ως επισκέπτης, θα μπορούσε να θεωρήσει εφικτή την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω μέσα σε μία μέρα.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε πληροφορηθεί, σας ενημερώνουμε ότι ήδη τις τελευταίες εβδομάδες, πριν ακόμη την αποχώρηση των εκπαιδευτικών που επανέρχονται στα ΕΠΑΛ, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε όλα τα νευραλγικά τμήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αποχωρούν από την υπηρεσία τους τις νυχτερινές ώρες και επανέρχονται σε αυτές κανονικά την άλλη μέρα το πρωί με την έναρξη του ωραρίου τους, ενώ και το Σαββατοκύριακο πολλές φορές καταστρατηγείται. Να σημειώσουμε εδώ ότι με έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας κος Χασάπης μας ενημέρωσε ότι δε δύνανται να δοθούν υπερωρίες στους υπαλλήλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών, παρόλο που αναγνωρίζει το δίκαιο του ζητήματος.

Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν πέσει εκτός του χρονοδιαγράμματος που ορίζεται από τη νομοθεσία κατά τρεις περίπου μήνες (για παράδειγμα, οι πίνακες οργανικής σύνθεσης προσωπικού, που προβλέπεται να συντάσσονται έως τις 10 Μαρτίου, φέτος υποβλήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα), αλλά, παρόλα αυτά, οι ενέργειες που έπονται αυτών (τοποθετήσεις) οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κύριε Αν. Υπουργέ,

Το οκτάωρο, το πενθήμερο  και η καλοκαιρινή άδεια είναι δικαιώματα των υπαλλήλων, που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Η συστηματική παραβίασή τους, είτε αυτή επιβάλλεται από τη διοίκηση είτε υπαγορεύεται από το φιλότιμο των συναδέλφων, δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτή.

Ως πρώτο βήμα, από μεθαύριο καλούμε τους συναδέλφους μας να αποχωρούν από την υπηρεσία ακριβώς με τη λήξη του ωραρίου τους.

Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε τι συνεπάγεται η αυτονόητη χρήση του δικαιώματος αυτού για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η επίκληση του «ανώτερου» συμφέροντος δεν επαρκεί πλέον. Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση, αντί να φορτώνουν τις επιλογές τους στις πλάτες των εργαζομένων, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον τρόπο λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών. Ως διοικητικοί υπάλληλοι αρνούμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε υπάλληλοι β΄ κατηγορίας. Είναι αδιανόητο να διαπραγματευόμαστε δύο βδομάδες απολύτως αναγκαίας  καλοκαιρινής ξεκούρασης, όταν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας, επιφυλάσσουν στον εαυτό τους το δικαίωμα των δυόμισι μηνών.

Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουνίου να υπάρξει από τη μεριά σας οριστική απάντηση που θα συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ως προς:

  1. την ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις
  2. την αξιοποίηση της εθελοντικής κινητικότητας του ευρύτερου δημοσίου για την κάλυψη των θέσεων που θα έχουν μείνει κενές, ειδικά εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων
  3. τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την σύνταξη οργανισμού του περιφερειακών υπηρεσιών.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα περιοριστούμε στην αυστηρή τήρηση του ωραρίου μας αλλά θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων, που είναι βέβαιο ότι θα θέσουν τελείως εκτός τροχιάς τον ισχύοντα –ούτως ή άλλως εξωπραγματικό- προγραμματισμό σας. Η ευθύνη, όμως, για μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αποκλειστικά δική σας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Μακεδονίας – Θράκης
Η Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεωργία Κομψοπούλου
Παναγιώτης Στεφανόπουλος
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
   Γρηγόρης Καγκιούζης
 Νώντας Αθανασιάδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ALFAVITA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ALFAVITA

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12-06-2015

Κανονικά δεν απαντάμε σε ψευδολογίες, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και επαναλαμβανόμενες προκλητικές συκοφαντίες. Θεωρούμε ότι αυτές χαρακτηρίζουν την ποιότητα και το ήθος των συγγραφέων τους.

Στην περίπτωση, όμως, της κ. Παπαδέλη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο όνομα των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες είναι καθημερινά θύματα ενός ιδιότυπου «πολιτικοσυνδικαλιστικού bullying» (στο οποίο ήμασταν χθες παρόντες), από ανθρώπους -ευτυχώς ελάχιστους σε αριθμό- που αισθάνονται ελεύθεροι να παρενοχλούν, να αραδιάζουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κατ’  ιδίαν και σε δημόσιες ανακοινώσεις τους, να εισβάλλουν με το «έτσι θέλω» και να διαλύουν συνδικαλιστική συνάντηση άλλου κλάδου εργαζομένων.

Το κάνουμε μόνο και μόνο γιατί δε μπορούμε να επιτρέψουμε να αναδεικνύονται σε κυρίαρχες οι πρακτικές της κατασυκοφάντησης, από όποια μεριά του πολιτικού φάσματος κι αν προέρχονται.

Το κάνουμε γιατί αποτελεί μοναδικό θράσος, αυτοί που τραμπουκίζουν να κατηγορούν άλλους εργαζόμενους για παρακρατικές διαδικασίες.
Το κάνουμε γιατί κάποιοι που υπήρξαν οι ίδιοι θύματα των πολιτικών συσχετισμών σε μια δεδομένη συγκυρία, χρησιμοποιούν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σαν εφαλτήριο για τελείως μικροπρεπείς επιδιώξεις και επίδειξη ισχύος.
Το κάνουμε γιατί μερικοί, έχοντας προφανώς προσωπική θητεία σε διαδικασίες αδιαφανείς και προαποφασισμένες, σε πελατειακές σχέσεις και διαφθορά, εννοούν να αποδίδουν τέτοιου τύπου αρρωστημένες πρακτικές σε άλλους.
Το κάνουμε γιατί το θεωρούμε άδικο να δυσφημείται  ο χώρος των εκπαιδευτικών, χώρος με δημοκρατική παράδοση, κουλτούρα και αγώνες, από ελάχιστους εκπροσώπους του.
Το κάνουμε γιατί με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα και τώρα επανέρχονται στα ΕΠΑΛ, όπως ήταν το δίκαιο, το σωστό και το επιβεβλημένο, ζήσαμε μαζί για δύο περίπου χρόνια σε υπηρεσίες στις οποίες ο διοικητικός υπάλληλος παλεύει καθημερινά για τον αυτονόητο ρόλο του σε αυτές και μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους αγώνες.

Και, εντέλει, το κάνουμε, γιατί αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ, στις σημερινές ειδικά συνθήκες, να χρησιμοποιείται κάθε είδους μέσο για να επιτευχθεί, ως μείζον διακύβευμα του «αγώνα», η δίμηνη καλοκαιρινή άδεια.

Καλές διακοπές, κ. Παπαδέλη.

Σάββας Φωτιάδης – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας

Γεωργία Κομψοπούλου – Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 22 – 05 – 2015
Αρ. Πρωτ.: 21

Προς: – Υπουργό Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Α. Μπαλτά
– Αν. Υπουργό Παιδείας κ. Α. Κουράκη – Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Δ. Χασάπη
– Μέλη μας

Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης στο σημείο μηδέν
Κοι Υπουργοί, Κε Γενικέ,
Στο Ν.4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» που αφορούσε στην εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της οικονομίας, υπάρχει το άρθρο 82 σχετικά με τον χώρο της εκπαίδευσης, με το οποίο χιλιάδες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είτε αναγκάστηκαν, για να αποφύγουν την διαθεσιμότητα, να μεταταχθούν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή σε θέσεις διοίκησης.

Με την διαδικασία αυτή η διοίκηση της εκπαίδευσης απόκτησε ένα πλήθος 650 περίπου υπαλλήλων που εδώ και δύο έτη υπηρετούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, δίνοντας μια ανάσα στις υποστελεχωμένες αυτές δομές του Υπουργείου Παιδείας. Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω Υπηρεσίες, στερούνται οργανισμού, ώστε διαχρονικά η κάθε πολιτική ηγεσία να εξυπηρετεί ρουσφετολογικά τις χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Σήμερα μετά από 2 χρόνια, με την επανασύσταση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, ένας αριθμός περίπου 450 καθηγητών που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας και μετατάχθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι όπως αναφέρουμε παραπάνω, έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο εκπαιδευτικό τους έργο, αφήνοντας τη διοίκηση.

Επίσης 200 με 250 εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις με τον Ν. 4172/2013, σύμφωνα με εξεταζόμενη πρόταση θα γυρίσουν υποχρεωτικά στην εκπαίδευση αν ανακληθούν οι μετατάξεις.

Συνολικά λοιπόν ένας αριθμός περίπου 650 με 700 διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, σε σύνολο περίπου 2300, θα εγκαταλείψουν πιθανόν στο αμέσως προσεχές διάστημα τις παραπάνω υπηρεσίες. Επιπλέον σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και 100 περίπου επικείμενες συνταξιοδοτήσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα εκκρεμούν περίπου 600 ώριμες αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις με τις διαδικασίες του Ν. 1824/88 και για τις οποίες δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισής τους από το ΚΥΣΔΙΠ, ώστε να αντικατασταθούν άμεσα οι αποχωρούντες διοικητικοί προς την εκπαίδευση και να λειτουργήσουν εύρυθμα οι υπηρεσίες μας, με μόνιμο προσωπικό και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο όπου:

1) Εκκρεμούν περίπου 5000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσουν ως το τέλος Ιουνίου οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
2) Δεν έχει τεθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
3) Θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να γίνουν οι αιτήσεις πρόσληψης των χιλιάδων αναπληρωτών οι οποίες κατατίθενται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και οι διαδικασίες λύσης σύμβασης των χιλιάδων αναπληρωτών της φετινής σχολικής χρονιάς.
4) Θα πρέπει να υποστηριχτούν και να διευθετηθούν όλες οι διοικητικές εργασίες (προσλήψεις, απολύσεις, μισθοδοσίες κ.ά) για την ολοκλήρωση όχι μόνο του ΚΠΓ του Μαΐου 2015, αλλά κατά μείζονα λόγο και των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ολοκληρώνονται εξεταστικά τον Ιούνιο αλλά διοικητικά στα μέσα Αυγούστου.
5) Θα πρέπει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ορίζει ο νόμος, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να επικαιροποιήσουν, από φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον νόμο, τις άδειες των ιδιωτικών σχολείων, των φροντιστηρίων και των ΚΕΚ, και μάλιστα με τρόπο ακόμη αδιευκρίνιστο και ασαφή από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, αποτελώντας διοικητικό παράδοξο άλλοι φορείς να εκδίδουν την άδεια, αλλού να υπάρχει ο φάκελος και άλλος να τον επικαιροποιήσει.
6) Τέλος θα πρέπει το καλοκαίρι αυτό να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής των χιλιάδων στελεχών εκπαίδευσης, διευθυντών σχολικών μονάδων και διευθύνσεων εκπαίδευσης με τις διαδικασίες του Ν.4327/2015 και να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής των προϊσταμένων διοικητικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης, με τις διαδικασίες του Ν.3839/2010.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι κατά πάγια εύλογη πρακτική, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, χρησιμοποιούν την άδειά τους τον μήνα Αύγουστο, καθώς δεν γνωρίζουν εάν η απόσπασή τους θα ανανεωθεί. Αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργείται πρόβλημα με τον προγραμματισμό των αδειών των διοικητικών υπαλλήλων.
Για όλα τα ανωτέρω ζητάμε:
– Την άμεση ολοκλήρωση, τουλάχιστον, των περίπου 600 ώριμων μετατάξεων εκπαιδευτικών του Ν.1824/88 (έχουν αποδεσμευτεί από τα οικεία υπηρεσιακά τους συμβούλια).
– Τη συμμετοχή του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κατά προτεραιότητα στην όποια εθελοντική κινητικότητα υπάρξει στο Δημόσιο για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες μας και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως έχουν αποτυπωθεί σε πρόσφατο ερώτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
– Την εξαίρεση όλων των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν μεταταχθεί σε Περιφερειακές Υπηρεσίες με τις υποχρεωτικές μετατάξεις του Ν.4172/13, διότι δεν συντρέχει κανένας λόγος από αυτούς που έχουν αναπτυχθεί για τις μετατάξεις στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και οι θέσεις διοίκησης που κατέλαβαν οι συνάδελφοι ήταν κενές θέσεις.
– Την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για την έναρξη και ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
– Την ολοκλήρωση, της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή των χιλιάδων αιτήσεων πρόσληψης των αναπληρωτών, χωρίς την ανάγκη της παρουσίας τους στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.
– Την νομοθετική σας πρωτοβουλία ώστε οι φορείς που εκδίδουν τις άδειες των ιδιωτικών σχολείων να τις επικαιροποιούν κιόλας. Για την φετινή χρονιά οι υπηρεσίες του Υπουργείου να εκδώσουν σαφή και αναλυτική εγκύκλιο για όλες τις οφειλόμενες ενέργειες και να δοθεί παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015, ώστε να διευθετηθεί το θέμα με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
– Την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει όλες τις διαδικασίες για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης και την χρονική τους επέκταση μέχρι και τον Αύγουστο.
– Την παρουσία από εδώ και πέρα και της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων σε κάθε επιτροπή, αλλά και στην συγκεκριμένη που εξετάζει τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ώστε με νηφαλιότητα να προτείνουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις.
– Την άμεση συγκρότηση επιτροπής για την επεξεργασία και έκδοση Οργανισμού στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ