Monthly Archives: November 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                          Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776
e-mail: posyp@minedu.gov.gr

                                                                  Μαρούσι  6  Νοεμβρίου 2015

                                                        Προς:  Α/θμια Σωματεία – Μέλη  της  ΠΟΣΥΠ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με ομόφωνη απόφαση του  Δ.Σ.,  η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.
Με τον αγώνα μας διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
–    Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
– Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
–   Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
–  Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. –    Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
–  Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
–   Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
–   Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
–   Διαγραφή του χρέους

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51- 54622
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-474864
Web site: http://www.symtyp.gr
e-mail :eypymt@gmail.com

Θεσσαλονίκη 06-11-2015
Αρ. Πρωτ.: 26

Προς:
• Τους Προϊσταμένους Διοικητικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας
• Τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Α’ και Β΄ των Υπηρεσιών Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας

Κοιν.: Διοικητικούς υπαλλήλους των περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας
ΘΕΜΑ: Συγχαρητήριο μήνυμα Δ.Σ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε όλους, παλαιούς και νέους, στις θέσεις Προϊσταμένων στις οποίες τοποθετηθήκατε με τις διαδικασίες επιλογής που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.
Όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων του Ν. 3839/2010 στις περιφερειακές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπήρξε διαχρονικό αίτημα της Ένωσής μας, προκειμένου να πάψουν επιτέλους οι υπηρεσίες μας να αποτελούν πεδίο μόνιμης παρέκκλισης από τους κανόνες νομιμότητας που διέπουν το υπόλοιπο δημόσιο. Παρά τα αναπόφευκτα μειονεκτήματά της, η διαδικασία αυτή υπήρξε πολλαπλά χρήσιμη: ανανέωσε τη νομιμοποίηση συναδέλφων που ήδη υπηρετούσαν σε θέσεις προϊσταμένων, έδωσε την ευκαιρία σε άλλους συναδέλφους, πιο πρόσφατους στη διοίκηση της εκπαίδευσης, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης με βάση τα προσόντα τους, αποκατέστησε αδικίες και αποτέλεσε επιτυχή δοκιμασία για τη λειτουργία των υπηρεσιακών μας συμβουλίων.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την εφαρμογή του Ν. 3839, συνεχίζεται και εντείνεται με στόχο πλέον τη δημιουργία οργανισμού των περιφερειακών υπηρεσιών, που, μεταξύ άλλων, αποβλέπει και στη διεύρυνση των θέσεων ευθύνης που αναλογούν στους υπαλλήλους τους. Στην προσπάθειά μας αυτή, είμαστε σίγουροι ότι θα σας έχουμε αρωγούς και πολύτιμους συνεργάτες.
Σας συγχαίρουμε ολόθερμα για την επιλογή σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ