Monthly Archives: February 2016

Πρόσκληση σε Tακτική Eκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 474863
Web site: http://www.symtyp.gr
e-mails :eypymt@gmail.com                                         Θεσσαλονίκη 24-02-2016

Αρ. πρωτ.:        10

 

                                                                     Προς: Τα μέλη της Ένωσης μας
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 
Συνάδελφοι,

 
Το Διοικητικό   Συμβούλιο της Ένωσής μας, σας καλεί σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού μας, σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο κτίριο της ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, στο 4ο όροφο στις 15 Μαρτίου 2016 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 18 Μαρτίου 2016   ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. με τα παρακάτω θέματα :
 
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
  2. Διοικητικός απολογισμός έτους 2015.
  3. Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ε.Ε. οικονομικού έτους 2015.
  4. Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2016.
  5. Προγραμματισμός δράσης 2016.
  6. Έγκριση Διοικητικού – Οικονομικού απολογισμού και της έκθεσης της Ε.Ε. οικονομικού έτους 2015
  7. Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων – ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
  8. Ομιλίες – προτάσεις- ψηφίσματα.
  9. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου Δ.Σ., αντιπροσώπων στην ΠΟΣΥΠ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 2. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως στο απερχόμενο Δ.Σ. και κατατίθενται
  αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο στις 15/03/2016 ή με ΦΑΞ στον αριθμό 2310474328 ή στο email του Συλλόγου eypymt@gmail.gr, την ίδια ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό τα Γραφεία του Συλλόγου μας θα είναι ανοικτά στις 15/03/2016 κατά τις ώρες 10:00-14:.00 μμ.
  Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι ταυτόχρονη υποψηφιότητα για Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή δεν συμβιβάζεται Και ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
  Οι εκλογές Θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση, όπως ορίζεται στο καταστατικό μας μετά από 8 ημέρες και μέχρι ένα μήνα από τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.
   

  Συνάδελφοι,
  σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε κάθε συνάδελφό μας που υπηρετεί σε σχολεία.
  Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού μας είναι δύσκολο να υπάρξει η απαρτία στη πρώτη Γενική Συνέλευση, παρακαλούνται τα μέλη μας να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ, για την επίτευξη απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού μας.  
   
  Για το Δ..Σ.
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
   
  ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Δήλωση Υποψηφίου

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Συνάδελφισες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ  και οι εντολοδόχοι τους Δανειστές – Δ.Ν.Τ  και  Ε.Ε βάζουν ακόμα μία φορά στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και προσπαθούν να κατεδαφίσουν τα τελευταία μας εργασιακά δικαιώματα.

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, που στόχο έχει να λεηλατήσει για ακόμα μία φορά τα ασφαλιστικά ταμεία, να μεταφέρει τα βάρη στις επόμενες γενιές, να ενισχύσει τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αφού άδειασαν τα αποθεματικά των ταμείων που με τον ιδρώτα τους συντηρούν οι εργαζόμενοι, θέτουν ψεύτικα διλλήματα επιχειρώντας να μεταφέρουν το βάρος των ευθυνών τους, για ακόμα μία φορά στα συνήθη υποζύγια. Στην πραγματικότητα ο μόνος στόχος είναι η περικοπή κατά 1,8 δις των ασφαλιστικών δαπανών, άλλη μία θυσία στο βωμό του χρέους.

Αποκρύπτουν ότι αυτή η ίδια πολιτική είναι υπεύθυνη για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων, για τις στρατιές των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται για τις 13 περικοπές των συντάξεων.

Με το σχέδιο που καταθέτουν επιχειρούν να μετατρέψουν τη σύνταξή σε επίδομα. Επιδιώκουν τον διαχωρισμό της σύνταξης σε δύο μέρη . Ένα μέρος της λεγόμενης εθνικής σύνταξης και ένα μέρος με βάση τις εισφορές του ασφαλιστικού βίου του εργαζόμενου.  Με τις εξοντωτικές ωστόσο προϋποθέσεις που προβλέπονται (67ο έτος ηλικίας, 40 έτη εργασίας κ.α.), με μία αγορά ρημαγμένη, με στρατιές ανέργων που συνεχώς αυξάνονται το αποτέλεσμα θα είναι συντάξεις φιλοδώρημα.

Παράλληλα από την πίσω πόρτα  επιδιώκουν μια νέα περικοπή των συντάξεων  μέσω του επαναπροσδιορισμού του τρόπου υπολογισμού τους και τους συνταξιούχους  να οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Βέβαιη είναι και η κατάργηση κάθε επικουρικής σύνταξής, με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν να χάσουν εισφορές δεκαετιών.

Η δικής μας απάντηση απέναντί στα σχέδιά τους είναι μία!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους 

Ανταμώνουμε στα συλλαλητήρια στον δρόμο του αγώνα,

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ