Monthly Archives: September 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Υπ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι  17 -09-2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό κ. Φίλη και συζήτησαν τα θέματα αιχμής της διοίκησης, ζητώντας απαντήσεις, λύσεις και δεσμεύσεις από την Πολιτική Ηγεσία.
Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, παρά την ένταση που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τον 5ωρο αποκλεισμό του Υπουργείου από τη ΠΟΣΥΠ στις 12 Σεπτεμβρίου.
Για τους Οργανισμούς του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία, ότι θα επιταχυνθούν οι εργασίες των αρμοδίων επιτροπών στο επόμενο διάστημα και ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν ύστερα από  διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.
Για τις μετατάξεις δεσμεύτηκε ρητά για την άμεση εκκίνησή τους με πρώτο κριτήριο τις υποστελεχωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες, προσδιόρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης την 30η Νοεμβρίου, προσδιόρισε έναν ικανοποιητικό αριθμό  και  έδωσε τις ανάλογες εντολές  στην Αν. Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Χρήστου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση.
Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής συνεννόηση με την Ομοσπονδία για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων μετάταξης.
Για το θέμα της στέγασης και της καθαριότητας πολλών Υπηρεσιών μας και ειδικότερα αυτών της Αττικής,  συμφωνήθηκε να εξεταστεί άμεσα το υπόμνημα που έχουμε καταθέσει, με την αναλυτική καταγραφή  των προβλημάτων, να υποδείξουμε και εμείς, πιθανά δημόσια ακίνητα τα οποία, μετά από τις απαραίτητες εργασίες, θα είναι κατάλληλα για τη στέγαση των Υπηρεσιών μας και να υπάρξει συνάντηση και διευθέτηση των προβλημάτων με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των αρμοδίων Περιφερειαρχών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα της διοίκησης, για τα οποία ο Υπουργός δεν ήταν έτοιμος να δεσμευτεί και για τα οποία θα επανέλθουμε σε επόμενη συνάντησή μας.
Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Πολιτικής Ηγεσίας, θα συμβάλει θετικά σε ότι της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησης.

Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ για την Απεργία 12-9-2016

ΠΟΣΥΠ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 24ωρη απεργία της .Π.ΟΣΥ.Π. και η κινητοποίηση έξω από το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, το οποίο παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 12.00 μ.μ. οπότε και έληξε η παράσταση διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση ήταν δυναμική με συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και τα πρωτοβάθμια σωματεία μας.

Μελανό σημείο της σημερινής ημέρας ήταν η επίδειξη αυταρχισμού από την πολιτική ηγεσία, όταν ο Δ/ντης του γραφείου Υπουργού κ. Κατσαρός σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΥ.Π στις 8.00 π.μ. απαίτησε να ανοίξουν εντός 10λέπτου οι πύλες του Υπουργείου απειλώντας ότι θα ανοίξουν ούτως ή άλλως, προφανώς με τη χρήση αστυνομικής βίας.

Μετά την ομόφωνη άρνηση της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων για άνοιγμα των πυλών, επιχειρήθηκε τρεις φορές από τα ΜΑΤ να ανοίξουν τις εξωτερικές εισόδους του κτιρίου

Κατανοώντας το ευαίσθητο κοινωνικά ζήτημα των εξετάσεων και ως οργανικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εγγυηθήκαμε την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των Ομογενών στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Άλλωστε χάρις στις εντατικές προσπάθειες των εργαζομένων στη διοίκηση της εκπαίδευσης και στο φιλότιμό τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και παρά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, μπορεί σήμερα η πολιτική ηγεσία να επαίρεται για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων, έστω και αν η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις διακηρύξεις.

Η Π.Ο.ΣΥ.Π. καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την βία που ασκήθηκε στους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να προκληθεί θλάση ισχίου σε μία συνάδελφό μας.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους για την δυναμικότητα που επέδειξαν και την παρουσία τους στην κινητοποίηση και τους καλούμε σε εγρήγορση για τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να εγκαταλείψει τον αυταρχισμό και τα τελεσίγραφα, και να καταλάβει επιτέλους ότι η άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής περνάει μέσα και από τη διοίκηση και τους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Ο Υπουργός επικοινώνησε με την Π.Ο.ΣΥ.Π. μετά τη λήξη της κινητοποίησης ώστε να οριστεί συνάντηση με το Δ.Σ. εντός της εβδομάδας. Τον καλούμε σε έναν ειλικρινή διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της διοίκησης της εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι θέλουν άμεσες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις, από τις οποίες θα κριθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κλαδικών μας αγώνων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ : www.posyp.gr

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51- 54622
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-474864
Web site: http://www.symtyp.gr
e-mails :eypymt@gmail.com

Θεσσαλονίκη  14-09-2016
Αρ. Πρωτ.: 45

Προς:

Μέλη της Ένωσής μας

Θέμα: Ενημέρωση μεταταγμένων συναδέλφων που κατατάχθηκαν μισθολογικά σε κατώτερη κατηγορία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από τις επαφές που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα η Ένωσή μας, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και η ΠΟΣΥΠ, για την επίλυση του προβλήματος της μισθολογικής κατάταξης στην κατηγορία ΤΕ συναδέλφων που μετατάχθηκαν στη διοίκηση σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚ με τις ειδικές διατάξεις του Ν.4172/2013 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 73 παρ.1 του Ν.4174/2013, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο απτό αποτέλεσμα, ούτε έχει διαφανεί ορατή προοπτική επίλυσης του θέματος, το οποίο ούτως ή άλλως εκτείνεται πολύ πέραν των υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς αφορά υπαλλήλους όλου του ελληνικού δημοσίου.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, είναι απαραίτητη και η δραστηριοποίηση των ίδιων των ενδιαφερόμενων, προκειμένου να κινηθούν νομικά προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διεκδικήσουν τη θεραπεία της εξαίρεσής τους από τις διατάξεις του Ν.4354/2015 σε ότι αφορά τη μισθολογική τους κατάταξη.
Δεδομένου ότι όλες οι αρχικές κινήσεις σε εξωδικαστικό επίπεδο (εξώδικη κοινοποίηση του αιτήματος, κλήση της Διοίκησης να προβεί σε θεραπεία κλπ), καθώς και ενδεχόμενη δικαστική διεκδίκηση σε επόμενο στάδιο, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, οι συνάδελφοι του αντίστοιχου συλλόγου περιφερειακών υπαλλήλων προχώρησαν σε επιλογή και συμφωνία με δικηγορικό γραφείο (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚ. ΤΖΑΜΤΖΗ Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθμός 146Β, ΤΚ 11471, Αθήνα  τηλ/fax: 2103829463, κιν: 6945901805, E-mail: panostzamtzis@yahoo.gr).
Εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και εάν δεν έχουν ήδη καταλήξει σε νομική υποστήριξη από άλλο δικηγορικό γραφείο, μπορούν να απευθυνθούν σε αυτό.
Τα έξοδα συμμετοχής σε μια τέτοια κοινή διεκδίκηση δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά, διότι εξαρτώνται από τον αριθμό των συμμετοχών. Θα οριστικοποιηθούν και θα γνωστοποιηθούν, αναλυτικά, στους ενδιαφερόμενους αμέσως μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Σας επισυνάπτουμε τα υποδείγματα εντύπων που πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και να αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) ή FAX και στη συνέχεια ταχυδρομικά.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαιολογητικά:
α. Έντυπο: «Στοιχεία κλπ».
β. Εξουσιοδότηση (όπως το συνημμένο έντυπο), με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή Α.Τ ή οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία

Αίτηση και προσωπικά στοιχεία

Δελτίο Τύπου Απεργία 12-9

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 8/9/2016
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος μας στηρίζει την κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΣΥΠ για τις 12/9/2016 και συμμετέχει  στη δράση  αποκλεισμού  του Υπουργείου Παιδείας.
Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς βρίσκει και πάλι τις υπηρεσίες μας υποστελεχομένες, το σχέδιο για τον οργανισμό στις καλένδες και το προσωπικό στα όρια των αντοχών του. Την ίδια στιγμή οι συνεχείς υπαναχωρήσεις και οι κωλυσιεργίες  του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα πάγια και διαχρονικά αιτήματά μας αποδεικνύουν ότι η πολιτική ηγεσία μας κοροϊδεύει.
Οι αρχικές διαβεβαιώσεις για στελέχωση των υπηρεσιών και ικανοποίηση των αιτημάτων για μετάταξη διαψεύδονται διότι μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μία
Η επιτροπή επεξεργασίας του σχεδίου του οργανισμού των περιφερειακών υπηρεσιών έχει μήνες να συνεδριάσει ενώ με προφάσεις και με τεχνητά εμπόδια το έργο της παρεμποδίζεται. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος είτε να μείνουμε και πάλι χωρίς οργανισμό, είτε να μας «σερβίρουν» ένα έτοιμο σχέδιο άσχετο με την πραγματικότητα των υπηρεσιών μας.
Τελευταίο κρούσμα η απόφαση αποκλεισμού των διοικητικών υπαλλήλων από τη διεκδίκηση των θέσεων των διευθυντών των ΙΕΚ, αίτημα για το οποίο επίσης υπήρξαν διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση του.
Τα παραμύθια όμως κάποτε τελειώνουν. Απέναντι στη κοροϊδία απαντούμε δυναμικά! Εμείς οι εργαζόμενοι που στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε με κόπο το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης,  ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους  υποτιμούν την ύπαρξη και την νοημοσύνη μας.
Αντιδρούμε στα σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών μας
Απεργούμε μαζικά στις 12/9/2016
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν και με κατά τόπους αποκλεισμούς των υπηρεσιών τους.

Στις 12/9 τα σχολεία ανοίγουν, η Διοίκηση κλείνει!

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 12-9-2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 01-09-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε στις 31-08-2016 για να εκτιμήσει, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης αλλά και στη Παιδεία γενικά και τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την επίλυση των συγκεκριμένων και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας.

Το Δ.Σ. διαπίστωσε ότι ο διάλογος που εξελίσσεται εδώ και μήνες, για όλα τα ανοιχτά θέματα, υπήρξε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας προσχηματικός, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επί της ουσίας απάντηση, ούτε, πολύ περισσότερο, η ανάληψη οποιασδήποτε δέσμευσης προς την κατεύθυνση της επίλυσης βασικών προβλημάτων του κλάδου, τα οποία, αντίθετα, έχουν αυξηθεί και πολλές φορές επιδεινωθεί.
Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Υ.Π. αποφάσισε:

Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας για όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΕΘ, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΣΥΠ, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Η διοίκηση της εκπαίδευσης για ακόμη μία χρονιά, ανταποκρινόμενη στο υπηρεσιακό και κοινωνικό της καθήκον, βοήθησε και διασφάλισε την άψογη και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και στο μερίδιο που μας αντιστοιχεί έως τώρα, την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Έτσι αφού συνέβαλλε τα μέγιστα στα ανωτέρω, υπηρετώντας το δημόσιο αγαθό της Παιδείας, αποφάσισε να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα της, με αγωνιστικό τρόπο, καλώντας τη πολιτική ηγεσία να πάψει να αντιμετωπίζει τους διοικητικούς υπαλλήλους ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.
Η ανοχή και η υπομονή των εργαζόμενων στη διοίκηση της εκπαίδευσης έχει πια εξαντληθεί από τις εκδηλώσεις ανέξοδης συμπάθειας, τις υποσχέσεις του τίποτα και τις θεαματικές παλινωδίες όλων των πολιτικών ηγεσιών διαχρονικά, περιλαμβανομένης και της σημερινής.

Απαιτούμε:
1. Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.
2. Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.), με την παράλληλη κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.
3. Σύσταση νέων και σύγχρονων Οργανισμών στο σύνολο των φορέων που υπάγονται στο ΥΠΠΕΘ και αποτελούν μέλη της ΠΟΣΥΠ.
4. Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, με ισότιμη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ.
5. Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.
6. Χορήγηση ειδικών επιδομάτων όπως το ανθυγιεινό σε εργαζόμενους που δουλεύουν στις ίδιες συνθήκες με άλλους και δεν το λαμβάνουν ( Σιβιτανείδιος Σχολή).
7. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΓΑΚ και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, φορείς του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή και όχι με τη σημερινή απαξίωση.
8. Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.
9. Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.
10. Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία, με φραγμό στη σημερινή ποιοτική υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της.

Αφίσα -12_9_2016