Monthly Archives: November 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΥΠ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                        Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι  23-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου και, αφού τον καλωσόρισε στο Υπουργείο, του έθεσε  τα θέματα αιχμής της διοίκησης της εκπαίδευσης, ζητώντας του στενή και ειλικρινή συνεργασία για την επίλυσή τους.

Η συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Υπουργό όχι μόνο να γνωρίζει πολλά από τα θέματα, αλλά και να έχει ήδη σαφή θέση σε αρκετά από αυτά, την οποία έθεσε σε  διαβούλευση με την ΠΟΣΥΠ.

Για τους Οργανισμούς του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι θα επιταχυνθούν οι εργασίες των αρμόδιων επιτροπών στο επόμενο διάστημα και ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν ύστερα από  διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

Για τις μετατάξεις στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και σε φορείς, ήδη έχει δώσει εντολή στη διοίκηση να προχωρήσουνσύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της ΠΟΣΥΠ με τον προκάτοχό του Υπουργό κ. Φίλη. Η ίδια εντολή θα δοθεί άμεσα και για 70 περίπου μετατάξειςστην Κεντρική Υπηρεσία.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής διάλογος και συνεννόηση με την Ομοσπονδία για όλα τα θέματα της διοίκησης. Για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της επικοινωνίας, σύντομα θα οριστεί ως υπεύθυνος ένας συνεργάτης του, ώστε να ενημερώνεται άμεσα η πολιτική ηγεσία.

Τέλος, τέθηκανστον Υπουργό τα οξύτατα λειτουργικά προβλήματα των περιφερειακών υπηρεσιών, με κυριότερα τη στέγαση και την καθαριότητα πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και ειδικότερα αυτών της Αττικής. Ο κ. Γαβρόγλου συμμερίστηκε την άποψη ότι τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση των περιφερειακών υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού για στοιχειώδη λειτουργικά θέματα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και δήλωσε ανοιχτός στην εξέταση λύσεων που θα προτείνει η Ομοσπονδία, ξεκινώντας από τη διερεύνηση της δυνατότητας ύπαρξης αυτόνομων προϋπολογισμών λειτουργικών δαπανών για κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΥΠ εκτιμώντας ως πολύ θετική την πρώτη συνάντηση της με το  νέο Υπουργό, θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων, θα συμβάλει θετικά στο βαθμό που της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων που την υπηρετούν.

ΑΠΕΡΓΙΑ 24-11

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφισες συνάδελφοι, 

Τώρα που τελείωσαν οι φιέστες  και τα όμορφα λόγια, εμείς οι εργαζόμενοι, βρισκόμαστε   και πάλι απέναντι στις  ορέξεις  των δανειστών και της πειθήνιας κυβέρνησης, που έχοντας ήδη κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, προετοιμάζουν το έδαφος για περαιτέρω αποδόμηση κάθε δημόσιου αγαθού και κάθε παροχής.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι:

Τα δημόσια σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι υποδομές τους στο έλεος της φιλανθρωπίας, αναχρονιστικές ρυθμίσεις στα προγράμματα σπουδών, χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας.

Η δημόσια υγεία είναι σε τέλμα. Αμέτρητα κενά στις νοσοκομειακές μονάδες σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό , ατελείωτες ουρές έξω από τα νοσοκομεία,  τεράστιες ελλείψεις σε απαραίτητο υλικό και εξοπλισμό.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι σε αδιέξοδο. Όσες περικοπές και να εφαρμόστηκαν όσες μειώσεις και εάν έγιναν δεν ήταν αρκετές  να αποκαταστήσουν την ισορροπία  και όσο η ανεργία μεγαλώνει, όσο η κρίση βαθαίνει τόσο στο στόχαστρο θα μπαίνουν και πάλι οι συντάξεις και οι ελάχιστες παροχές που έχουν απομείνει

Η Δημόσια περιουσία λεηλατείται. Ότι δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα τους , υποδομές, εγκαταστάσεις, ακίνητα, ξεπουλιούνται τώρα, έναντι πινακίου φακής  για το κέρδος στις τσέπες ορισμένων.

Και όσο και αν προσπαθούν να μας καθησυχάσουν τόσο εμείς πρέπει να ανησυχούμε. Δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που μετέτρεψε το όχι σε ναι,  που βάφτισε τις μειώσεις αυξήσεις,  που υποσχέθηκε παροχές και μοίρασε ψίχουλα.

Καμία ανοχή σε όσους επιδιώκουν ένα δημόσιο τομέα που μόνο σκοπό θα έχει να  διαχειρίζεται τη γραφειοκρατία και  όχι να παρέχει στους πολίτες δημόσια αγαθά.

Στις 24/11 Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και διεκδικούμε:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ, παλεύουμε και κατακτούμε και υπερασπιζόμαστε την ισότητα, την αξιοπρέπεια,  την κοινωνική δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ