Monthly Archives: January 2018

Καταγγελία για τις πρακτικές διοίκησης του ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας

 

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51- 54622
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-503710Website: http://www.symtyp.gr
e-mail :eypymt@gmail.com
Θεσσαλονίκη  19-12-2017
Αρ. Πρωτ.: 64

     ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
                                                   κο  Παναγιώτη Ανανιάδη
                                       Κοιν.:  – Υπουργό Παιδείας
                                                   κο  Κ. Γαβρόγλου
                                                   –  Γενικό Γραμματέα ΥΠΠΕΘ      
                                                   –  ΠΟΣΥΠ
                                                   –  Μέλη μας

Κε Περιφερειακέ,

Το Δ.Σ. της  Ένωσής μας καταγγέλλει το νέο επεισόδιο της αυταπόδεικτης πλέον εμπάθειάς σας προς τους εργαζόμενους της υπηρεσίας σας και της στοχοποίησής τους ακόμη και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Πραγματικά ξεπεράσατε ακόμη και τον εαυτό σας, όταν με αφορμή την ανακοίνωση στο site στις 05-12-2017  για την «Ηλεκτρονική Έκδοση Πιστοποιητικού Φοίτησης για την κτήση Ελληνικής Ιθαγένειας», βρήκατε την ευκαιρία να υποβιβάσετε δημόσια τους υπαλλήλους της υπηρεσίας στην οποία προΐστασθε, κομπάζοντας για ακόμη μία καινοτομία την οποία παρουσιάζετε ως προσωπική επιτυχία “παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αντιδράσεις και κινδυνολογικές αντιρρήσεις που υπήρξαν”.

Ξεχάσατε να πείτε ότι τα όποια ερωτηματικά και τις εύλογες επιφυλάξεις που υπήρξαν από στελέχη της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται πως τα συμμερίζεται και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θεώρησε αναγκαίο να απευθυνθεί στο καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα ιθαγένειας Υπουργείο Εσωτερικών, με το αρ. πρωτ. Φ12/209597/Δ2/30-11-2017 έγγραφό του, ρωτώντας  αν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να επιβεβαιώνεται η ταυτοπροσωπία.

Εξυπακούεται, βέβαια, ότι σπεύσατε να προχωρήσετε στην εφαρμογή, χωρίς να έχει απαντηθεί το ερώτημα, το οποίο, κατά τη δική σας λογική, υποκρύπτει «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αντιδράσεις».

Προφανώς η διασφάλιση της νομιμότητας, ακόμη και στο πλαίσιο μιας ευαίσθητης διαδικασίας που οδηγεί στη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, είναι για σας αμελητέα λεπτομέρεια.

Δεν διστάζετε να αφήσετε εκτεθειμένους τους συναδέλφους που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των αιτούντων, αφενός προκαταλαμβάνοντας τους ενδιαφερόμενους με μια δυσμενέστατη – εντελώς ψευδή – εικόνα σε βάρος των υπαλλήλων, και αφετέρου  αναλαμβάνοντας – ανέξοδα για σας – τη δέσμευση για έκδοση των πιστοποιητικών σε μία μόνο μέρα, όταν είναι γνωστό ότι αυτό δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις των υπαλλήλων, αλλά από την πληρότητα και την ορθότητα των καταχωρήσεων στο myschool.

Ξεχάσατε, όπως πάντα, να αναφέρετε ότι η καινοτομία αυτή, όπως και όλες οι άλλες, σχεδιάζονται και υλοποιούνται, καθ΄ ολοκληρία, από τους υπαλλήλους της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, τους οποίους εγκαλείτε ως γραφειοκράτες!

Τέλος, διαστρεβλώνετε σκόπιμα την πραγματικότητα όσον αφορά τους χρόνους έκδοσης των πιστοποιητικών, τραβώντας από τα μαλλιά τις (υπαρκτές) καθυστερήσεις της πρώτης περιόδου, μιας και η «αναμονή άνω του ενός χρόνου» ακούγεται πιο εντυπωσιακή, και «λησμονώντας» με βολικό τρόπο ότι στην αρχική εφαρμογή του μέτρου υποβάλλονταν χιλιάδες αιτήσεις αλλοδαπών κάθε μήνα (έναντι λίγων δεκάδων σήμερα) και η έκδοση γινόταν χωρίς την καταλυτική βοήθεια του πληροφοριακού συστήματος  myschοol.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του προσφιλούς σε εσάς τρόπου διοίκησης: η συνεχιζόμενη συστηματική αγνόηση των προϊσταμένων της υπηρεσίας διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης και η παραβίαση των αρμοδιοτήτων τους σε κατ’ εξοχήν θέματα που υπάγονται στην ευθύνη τους (π.χ. στέγαση της υπηρεσίας), η πλήρης απουσία αντίδρασής σας σε περιπτώσεις κακόβουλων επιθέσεων τρίτων απέναντι στην υπηρεσία και σε μεμονωμένους υπαλλήλους της, κ.ο.κ.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά τον ιδιότυπο τρόπο διοίκησης που ασκείτε στην υπηρεσία σας, χωρίς ενσυνείδητες πολλές φορές πράξεις και αναφορές, αλλά με οδυνηρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους στην ΠΔΕ και στην ποιότητα των υπηρεσιών που αυτή παρέχει στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε και πάλι να αλλάξετε ρότα, να ασκήσετε διοίκηση χωρίς εμπάθειες και ιδεοληψίες και  να αποκαταστήσετε το ομαλό κλίμα στην υπηρεσία σας, το οποίο κατά τακτά χρονικά διαστήματα το διαταράσσετε, ασκόπως.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

  Γιά το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ                ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο – Φαξ: 2310-503710
Web site: http://www.symtyp.gr
e-mails :eypymt@gmail.com

Θεσσαλονίκη 18 Οκτωβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 59

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ Μακεδονίας – Θράκης που προέκυψε μετά την παραίτηση από τη θέση του Γ. Γραμματέα και του μέλους του Δ.Σ. κου Ιωάννη Ιακωβίδη, ανασυγκροτήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 σε σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος :                       Αντωνιάδης Σπύρος
Αντιπρόεδρος :                Παπαδάκης Νεκτάριος
Γεν. Γραμματέας :           Φωτιάδης Σάββας
Ταμίας :                             Μπατογιάννη Αθανασία
Μέλος :                             Κομψοπούλου Γεωργία
‘’                                           Στεφανόπουλος Παναγιώτης
‘’                                           Κάντιου Πασχαλιά

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Αντωνιάδης                         Σάββας Φωτιάδης